понеделник, 6 октомври 2014 г.

MAC Monday: Back2MAC & Cyber Lipstick


Здравейте приятели!

След голяма пауза MAC Monday се завръща.
Днес ще ви разкажа подробно за програмата back2mac и червилото, което си избрах в замяна на празните ми опаковки.

Back2MAC е програма, която възнаграждава лоялните клиенти на марката за рециклирането на празни им опаковки.
Когато върнете шест празни опаковки (не се включват картонените кутийки) ще получите едно червило по избор от перманентната линия цветове на МАС.
Тъй като продажбите от серията Viva Glam отиват 100% за благотворителност, тези червила не са включени в програмата. Също така нямате право да върнете празна гилза от червило, което сте получили от програмата.

Пример за някои опаковки, които може да върнете:
- кутийки от сенки
- гилза от червило
- спирала за мигли
- кутийка от пигмент
-  Paint pot бурканчета
- кутийки на компактни пудри
- кутийки от руж
- шишенца от фдт

.......и много други.
Инфо от сайта на MAC
опаковките, които върнах тази година (блот пудра, пейнт пот, 3 сенки, червило) 
Всеки продукт, който може да участва в програмата има маркировка back2mac върху картонената си кутия.
Имайте предвид, че някои магазини не приемат празни опаковки от сенки, на които е извадена металната паничка. Била съм в МАС Pro Store, в който не искаха да приемат подобни кутийки. Като цяло всеки магазин на МАС може да има различна политика, и да не приеме всяка опаковка, която занесете. Някои магазини приемат лимитирани опаковки, други отказват.
Последните две години връщам опаковките си в така наречен "MAC counter" в голям търговски център и не съм имала никакви проблеми.

Според моя опит, да изхабите скинфиниш или руж е мисия невъзможна, за това най-лесните опаковки са тези от сенки, спирали, червила, глосове и компактни пудри.
Лично аз изхабявам шест опаковки за около две години.
След всичките тези хубави неща идва и лошата новина: в България тази програма не се провежда. Силно се надявам някой ден това да се промени.


А сега малко повече за червилото, което си избрах този път - Cyber.
Cyber има интензивен черно-лилав цвят и сатенен финиш. Пигментацията на сатенените червила е прекрасна, нанасят се много лесно и са почти толкова трайни колкото и матовите нюанси.
На живо цветът в гилзата е почти черен, но нанесен върху устните се вижда лек лилав нюанс. Разбира се от голямо значение в случая е и нюансът на кожата ви. Ако имате по-тъмна кожа и топъл нюанс ще седи по-различно от колкото ако кожата ви е бяла и студена. Temptalia е правила кратко ревю на червилото, и при нея цветът стои по-скоро винено.
На моята много бледа кожа изглежда точно черно-лилаво.
Този сезон подобни цветове са страхотен хит и не една или две марки ще пуснат колекции с тъмни, готически цветове.




Много се надявах да мога да ви покажа нещо от колекцията The Simpsons, но така и не можах да се сдобия с нито един продукт от нея.
В UK сайта на МАС всичко се изкупи буквално за секунди, а други известни сайтове така и не заредиха колекцията.
За това реших фонът на Cyber да е с прочутото анимационно семейство, облечено като семейство Адамс.
Още като си избирах червилото в магазина си помислих, че Cyber е цвят, който би подхождал чудесно на Мортиша и Уендсдей Адамс. 
Страхотен цвят за сезон есен/зима 2014, за Halloween и изобщо за всички момичета които харесват подобни готически цветове.



5 коментара:

  1. Харесва ми определено !!! :)
    http://cattlustfever.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо щях да те питам дали е вярно това за металните панички, чувала съм, че не навсякъде ги приемат. Явно - да. А не може ли да избираш между сянка и червило? Или и това не съм разбрала като хората :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм го чела това за сенките (и дори за гланцове за устни) и може би преди години е имало такава практика. Но сега в сайта им пише, че срещу празните опаковки получаваш червило. Ето линк: https://www.maccosmetics.com/giving_back/btm_return_packaging.tmpl

      Изтриване
    2. Жалко, аз тъкмо се бях решила моите да ги разменя срещу сенки, червилата им малко ме плашат :) прекалено много цветове и не мога да реша кое да избера.

      Изтриване
    3. Да, изборът е огромен :) но хубавото е, че имат за абсолютно всеки вкус подходящият цвят.

      Изтриване