неделя, 27 април 2014 г.

Sephora Sol de Rio bronzing powder


Здравейте!
Тази седмица Sephora България ме изненадаха много приятно с най-актуални продукти от колекцията им за пролет/лято 2014.
Първият продукт, който искам да ви представя е бронзиращата пудра Sol de Rio.
Пудрата е част от лимитираната колекция Escape to Rio, която съдържа още много красиви продукти с ярки, неонови цветове: лакове за нокти, очни линии, червила и продукти за тяло.

Sol de Rio


Бронзиращата пудра се намира в наистина огромна пластмасова кутия със страхотно весел и шарен дизайн. Вътре ще намерите голямо огледало. 
Върху самата пудра са пресовани много интересни екзотични шарки и надписът Sephora.

Sol de Rio има доста силен аромат, напомня ми на нещо като крем Nivea. Докато нанасям пудрата го усещам силно, след това е почти недоловим. 
На допир пудрата е кадифено мека и не изсушава кожата, тъй като съдържа жожоба и слънчогледово масло. Не съдържа сулфати и фталати.

Бронзиращите пудри могат да се нанасят както на лицето, така и на тялото.
Най-добре е да използвате колкото се може по-мека и пухкава четка. По този начин ще се захване минимално количество продукт върху косъмчетата и ще получитен максимално естествен резултат.
Нанасяйте бронзиращи продукти на най-изпъкналите части на лицето: там където бихте хванали първо тен от слънцето. Това са челото, скулите, носа, брадичката и деколтето.
Дори да сте с много светла кожа не се притеснявайте да експериментирате с този вид продукти. Особено лятото придават много младежко, бляскаво и свежо излъчване на лицето.



Като цвят Sol de Rio е доста по-светла пудра от колкото аз лично съм свикнала да използвам.
Снимала съм я заедно с любимият ми бронзант на МАС (Refined Golden), както и с бронзант на Flormar (BR04). 
Като формула пудрата на Flormar и Sol de Rio си приличат изключително много. И двете на допир са кадифени и при нанасянето леко се разпрашват.
Flormar е малко по-топла и оранжева на цвят и има много мънички блястящи частички, докато Sol de Rio седи изцяло матово на лицето.
Бронзиращата пудра на МАС е напълно различна като формула и нанасяне.
На допир е много твърда и не се разпрашва. Няма да навлизам в подробности, защото за нея ще има отделна публикация. 

Както виждате от снимките, Sol de Rio и Flormar са с напълно еднакви по размер кутии, но съдържанието им не е същото. Flormar съдържа 33 г. пудра, докато при Sol de Rio количеството е 25 г. Определено продукт, който ще имате с години; такива мега "чинии" не се изхабяват лесно, дори и при всекидневно ползване. 
Сравнително светлия цвят на Sol de Rio ще пасне много добре на светли и много светли кожи.
Но ако кожата ви е по-тъмна или имате тен от солариум е възможно да не видите голяма разлика. 

xoxo





2 коментара: